חמש המלצות לפעילויות איטיות במרחב המוגן

בימים האחרונים, ומטבע הדברים, מרבית האנשים מעדיפים להישאר בבתיהם. מעבר לקרבה הברורה למרחב המוגן, ישנה התחושה המובנת שלאור הנסיבות, מוטב לעצור הכול ולהיצמד אל כלי התקשורת השונים, רדיו, טלוויזיה ואינטרנט, בציפייה להתפתחויות חדשות. לאור האמור, החלטנו לאסוף מקבץ קצר של המלצות לזמן השהייה במרחב המוגן.

לעשות סדר בבית – אנחנו לא מדברים על לעשות אבק, לשטוף כלים או לסדר את ארון הנעליים, אלא על תהליך שיטתי שבו אנחנו עוברים על מלאי החפצים שאגרנו במהלך החיים – רכוש שנערם בארונות, מגרות, על גבי מדפים, רהיטים שמעלים אבק ומכשירי חשמל שאינם משמשים לדבר – ממיינים אותו, בוחנים את נחיצותו ונפרדים ממנו לשלום.

לכל אחד ואחת מאיתנו יש ערמות של בגדים, ספרים, דיסקים, סרטים, כלי מטבח וגם רהיטים אשר תופסים מקום בחלל ובזמן, ואנו מאפשרים להם לעשות זאת למרות שאנו לא עושים בהם כל שימוש. אלה בדיוק החפצים שמפריעים לנו לראות את הדברים החשובים, שמהווים עומס מיותר, שתורמים לתחושה הכללית של המחנק, של הבלגן – אלה החפצים שהגיע הזמן לשחרר לדרכם.

תתחילו מארונות הבגדים ומהמגירות העמוסות של שולחן הכתיבה, המשיכו משם אל החדרים האחרים – הסלון, המטבח וגם המקלחת הכורעת תחת נטל המרקחות, התרופות והתמרוקים – הכלל המקובל להחלטה מי לשמאל ומי לחיים הוא "קריטריון השנה" – אם בחפץ מסוים לא נעשה שימוש מעל שנה, יהיה הוא אשר יהיה, דינו אחד: להיות מורד לספסל הרחוב (בעזרתו ימצא בית חדש וטוב) להימסר (נסו את אתר אגורה או באמצעות סטטוס בפייסבוק), או להימכר (אתרי יד שניה או אתר אושר יסייעו במלאכה).

מובטח לכם שלאחר שתרוקנו את הבית מכלל הפריטים המיותרים תזכו לחוש שלווה חדשה המזדחלת לאיטה אל חייכם – זוהי תחושת השחרור מעול החפצים המתלווה לכל מי שבוחר לאמץ לחייו קורטוב של מינימליזם.

 

לזכור – סביר מאוד להניח שבתהליך הניפוי שתואר מעלה תגיעו בשלב זה או אחר לאלבומי התמונות המשפחתיים המעלים אבק בארון כלשהו בסלון. אלבומי התמונות הם דוגמא מובהקת לפריטים נוסטלגיים בהם אנו נוטים להיאחז עד כלות, לעיתים בצדק ולעיתים לא. מאחר וקשה יהיה להאשים אותנו בהעדר נוסטלגיה, אנחנו לא מציעים חלילה לזרוק את האלבומים, אלא פשוט לסרוק אותם אל המחשב. באופן כזה תוכלו להפוך את התמונות לשומר מסך מתחלף, מה שאומר שמישהו באמת יתבונן בהם.

עד שתגיעו לפרויקט הסריקה הגדול, ניתן בהחלט להשתמש בתמונות לטובת משחק זיכרון משפחתי: בחרו שתי תמונות של כל אחד מבני המשפחה (לא תמונות זהות כמובן) ושתי תמונות מכל טיול, אירוע או חופשה, הפכו אותן על פניהם, והתחילו לשחק.

 

תמונה: יונהה

תמונה: יונהה

 

לארגן ארוחות משותפות – אמת, התיאבון לא משהו בימים אלה, וגם האנרגיה לבשל לא בהכרח זמינה, וזאת בדיוק הסיבה לארגן ארוחה משותפת עם שכנים או חברים – כל אחד מכין מנה אחת בלבד, נפגשים ביחד, פותחים שולחן, אוכלים ומנהלים שיחה, שבתקווה תיסוב אודות המזון והמנות שכל אחד הכין, אבל סביר להניח שתעסוק במצב. עדיין, החברותא והמזון בהחלט יסייעו להעביר ערב בנעימים. אם זה לא עובד, נסו להוסיף אלכוהול לתפריט.

 

לכתוב יומנים – לא נרחיב במילים. הכתיבה היא אמנות שבשנים האחרונות סובלת מהזנחה חמורה – גם כשאנו כותבים אנו בעיקר מקלידים, וזה לא אותו דבר. הכתיבה היא מלאכה הדורשת מאיתנו להאט ולחשוב ביתר תשומת לב – אנחנו לא יכולים לכתוב תוך כדי הכנת ארוחת ערב, העברה של כביסה מהמכונה למייבש, שטיפת הכלים או משחק עם הילדים. בשביל לכתוב אנחנו צריכים לשבת מול שולחן, או לשכב על המיטה, לבד, לעסוק ברפלקסיה עצמית, לנתח מצבים, להגיע לעמק השווה עם הכעסים, הפחדים, והתקוות הכמוסות ביותר. זה לא פחות טוב ממדיטציה וזה הרבה יותר זול מאנליזה.

 

לעשות מדיטציה – לפני כמעט שנתיים, בזמן מבצע עמוד ענן, ביקשנו מד"ר תומר פרסיקו להעלות סקירה של תרגילי מדיטציה שונים שכל אחד מאיתנו יכול לעשות באופן עצמאי. אנחנו שמחים להגיש אותם שוב לטובת הציבור.

 

_________

חמשת ההמלצות הן כמובן רק קצה הקרחון של הפעילויות האיטיות אותן מומלץ לבצע במרחב המוגן, ולאלה ניתן להוסיף כמובן אחרות וטובות, כגון סריגה או נימנומים חסרי שליטה, אולם מאחר והפוסט מתארך יתר על המידה החלטנו לעצור בחמש, ונשמח כמובן להצעות נוספות ורעיונות ברוח הסלואו בתגובות.

_________

היה ראשון להגיב