גיבור על צלחות – קייל סופר פאוור

שתי עובדות מעניינות עומדות להתגלות בפוסט שאתם עומדים לקרוא, הראשונה: גרגרנות לא חייבת לבוא על חשבון תזונה ראויה, והשניה: גם בירקות יש אופנות מתחלפות. שתי העובדות קשורות כמובן לאחד מהטרנדים החזקים של 2012 – הקייל (Kale). עדיין קשה למצוא אותו בכל סופרמרקט, אבל אני בטוחה שבקרוב הוא יהיה נפוץ יותר (ככה זה עם טרנדים). בינתיים, שווה לחפש אותו בשוק או אצל המגדלים. וכל זאת למה?

קייל בפוזה אופיינית (צילום: הגרגרנית)

כי קייל (או בשמו העברי "כרוב-על") עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין K, ויטמין A וויטמין C, מחזק את המערכת החיסונית שלנו, עוזר בהפחתת כולסטרול, אבל אם כל זה לא מספיק, הוא מופיע בראש הירקות שנמצאו יעילים במניעת סרטן! והכל באופן טבעי. מדובר בצמח מסוג הכרוב, למרות שאין לו את הצורה הכדורית המוכרת לנו מהכרוב הירוק או האדום והוא נחשב לצמח הקרוב ביותר לכרוב הבר. יש כמה מינים של קייל. לגבעולים של הקייל בו אני השתמשתי, קייל רוסי אדום, יש צבע סגול זרחני ויפיפה. הקייל הוא קרוב גם של כרוב הנוי, ששותלים ליופי בגינות, אבל עליו תשאלו את הדודה פטוניה.

הגינה הבאה שלכם... (צילום מתוך אתר ויקיפדיה)

קייל יכול להשתלב בכל מנה שאתם מכינים, מרק, פסטה או סלט. האמריקאים, למשל, משוגעים על צ'יפס מקייל. עוד שיחוק הוא פסטו קייל. אצלנו בבית הקייל המבושל היה פצצה והנה אחד המתכונים הטעימים ביותר. הסוד מצוי כנראה בפשטות (אין כמו אוכל עם בצל מטוגן).

בישלה, צילמה ואכלה (הגרגרנית)

קייל עם בצל מקורמל ודלעת ערמונים

2 מנות

  • צרור קייל
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, חצוי ופרוס דק
  • קורט סוכר
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 2 כפות פרורי לחם
  • 1 כף צנוברים קלויים
  • דלעת ערמונים, חצויה ופרוסה, ללא הגרעינים
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

1. שימו את פרוסות דלעת ערמונים בתבנית ושפכו מעל כף שמן זית, מלח ופלפל שחור. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-1/2 שעה. מומלץ להפוך באמצע את הפרוסות, לקבלת צבע יפה בשני הצדדים.

2. הביאו כ-1 ליטר מים בסיר לרתיחה.

3. הורידו את העלים מהגבעולים הקשים וחתכו אותם בידיים לחתיכות קטנות. הכניסו לסיר עם מעט מלח ובשלו כ-5 דקות. סננו היטב.

4. במחבת חממו כף שמן זית על אש בינונית. הוסיפו את הבצל והזהיבו כ-10 דקות.

5. פזרו מעט סוכר מעל הבצל והמשיכו לבשל על אש קטנה, עד שהוא מקבל צבע חום בהיר.

6. הוסיפו פרורי לחם למחבת וערבבו עוד כדקה.

7. הוסיפו גם את הקייל וערבבו עם הבצל.

8. זרזפו מעל חומץ בלסמי ופלפל שחור ותנו ערבוב אחרון במחבת.

9. בצלחת הגשה הניחו את הקייל, מעליו פרוסות של דלעת ערמונים ומעל הכל פזרו צנוברים.

בתיאבון!

____________

השוונץ:

דיאנה דייר "משוגעת" על קייל מכל הסיבות הנכונות ולכן היא מקדישה לו בלוג שלם. מומלץ לקרוא מה שהיא כותבת!

הנה עוד קייל שווה במיוחד:

http://www.youtube.com/watch?v=V_XXkI-8e5M&feature=player_embedded

 ______________

הגרגרנית כותבת על אוכל במגזין סלונה
לפוסט הקודם של הגרגרנית – פיאסטה מקסיקנית בתל אביב

______________

1 תגובה

  • להגיב פברואר 4, 2012

    מיה

    תודה על הפוסט והמתכונים 🙂
    אני מחפשת את הקייל כבר תקופה, ממש אשמח לקבל הפנייה למגדל שמוכר אותו,

      

השאירו תגובה