בחודש האחרון נפתחה BEFOOD מעדנייה טבעונית חדשה בתל אביב. המעדנייה אמנם קטנטונת, אבל מאחוריה עומד צוות שלם אשר חושב, מבשל, אופה, שולח ואורז אוכל ביתי ובריא. מלבד עקרונות הטבעונות ב BEFOOD – משתדלים גם למעט בשימוש בסוכר לבן ובקמח לבן, בטיגון או בתיבול אגרסיבי. לאנשים שמאחורי המקום חשוב להשתמש בחומרי גלם איכותיים כמו שמנים בריאים (שמן קוקוס, שמן זרעי ענבים) ומלחים טובים (הימלאיה) ולהכין גם את הרטבים והממרחים בעצמם. המטרה העיקרית היא להוכיח שאוכל טבעוני, המבוסס על פירות, ירקות וקטניות, יכול להיות מאוד טעים ומגרה למראה.
אז מה היה לנו שם לארוחת הצהריים ביום שביקרתי? קציצות עדשים או קציצות סלק, אנטיפסטי ירקות, "המבורגרים" מעדשים שחורות, מג’דרה עם אורז בסמטי, קינואה, עגבניות ובצלים ממולאים באורז, סלטי ירקות, מאפים וכריכים – הכל מוכן מאותו הבוקר. כבר ב-11:00 אנשים מהסביבה נכנסו פנימה כדי לקנות אוכל, הביתה או למקום העבודה, עוד לפני שהספיקו לפרוק את כל המזון (שהמשיך להגיע מהמטבח הממוקם בדרום העיר).
כרגע המעדנייה מספקת אוכל הביתה, אבל גם יכולה לספק שירותי קייטרינג טבעוני לפגישות עסקיות, לאירועים פרטיים (זה נשמע לי כמו סטארט אפ) ולחגים הממשמשים ובאים – תפריט לראש השנה כבר יש, כך שהגפילטע יכול לחכות (בצלחת של מישהו אחר).
ומה עוד? התכנון הוא לפתוח את המעדנייה בקרוב מוקדם יותר, כדי לספק כבר על הבוקר שייקים בריאים, גרנולה, כריכים, מעדנים על בסיס חלב קאשיו, קפה אורגני ועוד. שני סניפים נוספים מתוכננים להיפתח ממש בקרוב בת"א ובהרצליה פיתוח. יש דיבור על סדנאות בישול בריא, מוצרים טבעוניים ממותגים, אולי מסעדת גורמה טבעונית שווה במיוחד, מחשבות על פתיחת סניפים בחו"ל, אבל כרגע מתרכזים בכאן ועכשיו, ולעשות את זה הכי טוב שאפשר. לקוחות חוזרים המשבחים את האוכל, זו כנראה ההנאה הכי גדולה של כל בעל עסק חדש.
כשמדברים עם יזמים רואים את הברק בעיניים ומרגישים את תחושת השליחות. אני מחזיקה להם אצבעות. ומה לנו יצא מזה? הנה מתכון של השפית עדי אשכנזי (לא בדקתי אם גם היא יודעת להצחיק) שכל טבעוני מתחיל יצליח להכין במטבח הביתי וגם יוכל לגוון.
פריטטה טבעונית
החומרים
- 1/2 כוס קמח חומוס
- 1/2 כוס קמח תירס
- 1 כוס מים
- תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
- עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, כוסרה, מנגולד, קייל, בצל ירוק
- כמה עגבניות שרי, פרוסות (כמה יופי זה מוסיף)
- גיוונים: פטריות, בצל מטוגן, פלפלים ועוד
- שמן קוקוס, לטיגון
פפפ
אופן ההכנה
- ערבבו את כל החומרים בקערה.
- שימו מעט שמן קוקוס במחבת והעבירו את בלילת החביתה אליה. למראה מושקע, מומלץ להשתמש ברינג או במחבת פנקייק קטנה.
- טגנו מעט בצד אחד והפכו לטיגון גם של הצד השני.
פפפ
בתאבון!
________
מעדניית BEFOOD, אבן גבירול 151 תל אביב, טלפון 077-9344770
עסקיות צהרים: 58 ש"ח, יש אפשרות למשלוחים
_________
השוונץ:
מעניין לעניין באותו עניין – הנה סרטון שלא מתאים לכל אחד לצפות בו. הנה הזהרתי (ותודה לטל)!
_________
_________
שוקי
כואב הלב על הפוד מיילס שאמא אדמה סובלת כדי שיביאו מלח מההימליה….
שוקי