50* מטר מרובע של אהבה – 2 – דירת גן בשדרות רוטשילד – אדריכל: יובל הורוביץ

בזמן שהממשלה מלהגת על קריטריונים לדיור בר השגה ושר השיכון והבינוי מנסה לבצע מחטף נדל"ני לטובת ציבור בוחריו, החלטנו לצאת להליכה קצרה בשדרות רוטשילד, שכן ידוע שההליכה יפה היא לבריאות, והשדרה עצמה נושאת עמה זיכרונות של כמעט מהפכה שהשפעתם על כיס המרה הוכחה זה מכבר כטובה. הטיול אכן היה נעים ומרענן עד שהגענו לחלקה הדרומי של השדרה, שם הואץ מחזור הדם שלנו ופנינו התאדמו קלות – מגדלים – מגדלים בכל אשר תוכל לפנות. הדאון טאון של רוטשליד הפך בשנים האחרונות למגנט ליזמים המבקשים לבנות מגדלי פאר למען יוכלו לגור בהם רוחות רפאים.

רוטשילד 1, המגדל הלבן, רוטשילד 17 (המתוכנן) ומגדל ברוטשילד, כל אלה מתנשאים לגבהים ומכילים דירות ענק שנרכשות בסכומי עתק, בדרך כלל על ידי תושבי חוץ. הליכה בערב לצד מגדל רוטשילד 1 מעידה כי מתי מעט מרוכשי הדירות במגדל בחרו לגור בו הלכה למעשה – כמעט כל הקומות חשוכות לחלוטין ולמעט שומר בכניסה אין כל סימן אמיתי לחיים אנושיים –  מצד שני, קשה להאשים אותם, בתמונת ההדמיה שדחפו להם במכירה ייתכן ושכחו לציין את העובדה שמטר וחצי מהחלון שלהם עומד לקום מגדל עסקים של אפריקה ישראל…

רוטשילד 1 בהדמיה

רוטשילד 1 במציאות

רוטשילד 1 אינו לבד, כמעט בכל מגדל יוקרה נמצא שמרבית הדירות עומדות ריקות, ממתינות (על כורסאות העור האיטלקיות, הספות הרחבות והלבנות, ומטבחי הקייטרינג שבעליהם ישתמשו בהם לכול היותר על מנת להזמין סושי), לאותו רגע נפלא שמגיע אחת לשבוע/חודש/שנה, אותו רגע בו תושב החוץ/המשקיע/הטייקון עם הבית במושב טורח להיכנס אליהן ולבלות עימן ל 24-48 שעות נפלאות במיוחד: הם נמצאים בלב ליבה של עיר שוקקת חיים, הצגות, בארים, מסעדות, מופעים, אומנות רחוב וצעירים רעבים, ועדיין, הם לא היו יכולים להיות יותר מנותקים: מהרחוב, מההוויה התל אביבית, מהאנדרנלין של העיר ומהחיים. כשאתה יושב בדירה של 600 מ"ר בקומה העשרים של מגדל יוקרה, אתה לא באמת גר בעיר.

_____________

היי, זה לא שאנחנו שונאים אנשים עשירים, הם פשוט תופסים לנו יותר מידי מטרים מרובעים.

_____________

מזועזעים מהבזבוז האיום והמראות הקשים, שמחנו למצוא מפלט בדירתה של ליאת זנד, עורכת מדיה חברתית בגלובס, אשר נמצאת בצידה השני והשפוי יותר של השדרה.  30 מ"ר שתוכננו בקפידה מצליחים לצור אווירה של מרחב, אינטימיות, רוך, ובעיקר, אנושיות. רשות הדיבור לליאת

_____________

"שנה לפני שרוטשילד הפך לשדרה ירקרקת, משופצת ונחשקת, קניתי במעט כסף שקיבלתי והרבה משכנתה שלוויתי, דירה מחולקת, 30 מ"ר מלבניים עם חצר קטנה ומוזנחת צמודה לה (לא בטאבו). ההורים שלי, שמימנו את הפתיחה המבטיחה, היו מזועזעים. במקום דירת קבלן בפרברים הרחוקים בחרתי בדירה קטנה מדי, בבניין ישן מדיי ומחיר גבוה מדי. שנים אחרי, עם שדרה משופצת וכשכל ישראלי כבר יודע למלמל 'באוהאוס', הדעות השתנו.

הייתי בטוחה שאגור בדירה שנה או שנתיים ואז אשכיר אותה ואשכור משהו אחר, גדול יותר, אבל האטרקטיביות של המקום, הגינה העירונית שטיפחתי לי ומחירי הנדל"ן המאמירים ללא עצירה, השאירו אותי בדירה הקטנה שלי.

כידוע, לא כל הנוצץ זהב וגם השדרה היא לא רק תענוג טרנדי. שורשי הפיקוסים, שמשלחים שורשים עד 40 מ' קדימה, חסמו את כל הצנרת בדירה באופן שחייב החלפה כוללת. זה היה סימן אישי, אחרי הרבה שנות מגורים ללא השקעה, לשיפוץ כולל של הדירה. אם המחירים לא מאפשרים תזוזה נורמלית לדירה גדולה יותר, יש לנסות ליצור דירה גדולה יותר מהקיים. גם אם שטח הדירה לא משתנה, הגדלתה אפשרית, מסתבר.

מבט מהסלון: חלונות גדולים מציפים את הדירה באור

זימנתי חבר אדריכל לראות את הדירה. ראיתי לפני כן דירה אחרת שעיצב – 70 מ' שהפכו לארבעה חדרים מרווחים ומוארים, בהם גרה משפחה של ארבע נפשות ברווחה. חשבתי שזו מומחיות שדירתי המצומצמת זקוקה לה. דרישותיי היו ברורות: חדר שינה סביר, מקום אחסון, שאינו ארון ושולחן אוכל לארבעה אנשים.

האדריכל יובל הורוביץ החליט על שני עקרונות לעיצוב החלל הקטן: עיצוב במקביל לקירות חיצוניים וניצול גובה הדירה (3.80 מ'). על ידי פתיחת חלונות ענקיים ושבירת קיר בין החדרים, הושג חלל מואר מאד. שניים מחלונות הדירה כוסו בתריסי אור חשמליים, כך שגם כשהם סגורים, האור חודר דרכם ואילו החלון המערבי הענק, כוסה בזכוכית עם דוגמת וינטג' כך שאינו חושף את הדירה ועדיין מכניס הרבה מאד אור. מכל חלון שנפתח מציץ עץ המצל על הבית וזה מנתק את הדירה מלב העיר ההומה.

לא בתמונה: דלת ההפרדה שנעלמת לתוך הקירות

במקום קיר מחבר בין חלקי הבית – הציבורי  והפרטי – הושמה דלת ענקית, בעלת שתי כנפיים, 3 מ' לגובה ומעץ מלא, בהיפתחה הופך החלל ללופט. כנפי הדלת נכנסות ל"כיסים" בקיר וכך, בהיותה פתוחה, היא נעלמת כמעט לחלוטין.

נישה צבעונית לספרים ודיסקים, נחבאת מאחורי דלת הכניסה וגלויה לעין כל בתוך הדירה

התקשיתי להיפרד ממאות הספרים והדיסקים שברשותי. יובל הציע רעיון מצוין והספרים הפכו לאלמנט צבעוני בנישה עמוקה, מהרצפה ועד התקרה בכניסה לבית.

המטבח, הפתוח אל החלל הציבורי, עוצב בלבן, בקווים גאומטריים נקיים ובאופן שמסתיר את המקרר. את המטבח הבסיסי, שמוצב לאורך הקיר, ממשיך באופן אורגני, משטח עץ מאסיבי, שמשמש ביומיום כבר אכילה ושתיה לשניים ובשליפתו מעלה, הוא מכפיל את עצמו באופן שהופך אותו לשולחן אוכל לארבעה.

שולחן גאדג'ט לפני

שולחן גאדג'ט אחרי

את הניצול המרבי לגובה התקרות בדירה הזעירה השגנו על ידי יצירת גלריית שינה מעל חדר המקלחת והשירותים. המזרן ממוקם על במת עץ, שרובה מנוצל למשטח שינה והמשכה הוא מחסן לכל דבר. אל הגלריה עולים בסולם עץ פשוט, שמקובע לבמה בעבודת מסגרות מדוקדקת. עניין הבטיחות בגלריה היה קריטי מאחר וכותבת שורות אלה סובלת מפחד גבהים ברמה בינונית.

ממש מתחת לגלריית השינה...

חדר המקלחת והשירותים מחופה בתקרת עץ, שהיא בעצם רצפת המיטה ונותנת אווירה ימית משהו. העיצוב של המקלחת בהיר ופשוט. הכיור והאסלה מוסתרים בגומחות כך שיחסית לגודלו של החדר הוא מעניין ואינטימי.

הדירה כולה צבועה בצבע בהיר. גודלה של הדירה אפשר השקעה כלכלית בפרקט עץ טבעי לכל החלל, מלבד חדר המקלחת, שם שובצו "שטיחים" של אריחים מצוירים. כל הרהיטים נותרו מהדירה הקודמת ורק המזגן הגדול בדירה הוחלף בשני מזגנים קטנים וחסכוניים יותר.

יובל הורוביץ, אדריכל הדירה: "כדי לנצל בצורה מרבית את חלל הדירה הוחלט לנצל את פוטנציאל הגובה בדירה ולבנות גלריית שינה. התכנון כלל את הריסת הקירות ופתיחת כל החלל ויצירת חיץ בין חדר העבודה וגלריית השינה לשאר חלקי החלל הציבורי ע"י שימוש בדלת הזזה בגובה 2.90 מ'. כמו כן הגדלת החלונות והכנסת האור הטבעי אל תוך הדירה תרמה לתחושת החלל הפתוח. ניתן דגש לאופי הדירה ע"י בחירת פריטים מיוחדים  וריהוט ווינטג".

מבט אחרון מגלרית השינה: רהיטי הוינטג ופרקט העץ הטבעי מעניקים את תחושת החום

התרגלתי לספקנות וללעג על גודל דירתי. אנשים בגילי לא גרים בדירות קטנות כל כך. למה רוצה הישראלי דירות ענק? לא ברור לי. אולי התרגלתי לגודל המספק את צרכיי, אולי בעתיד ארצה דירה גדולה יותר. קרוב לוודאי שסולם לחדר השינה לא יתאים בכל גיל אבל בשלב זה של חיי, הדירה נעימה לי, נוחה, יפה ופרקטית. את השכונה אני אוהבת ואפילו הוריי, הספקנים השתכנעו.

הדירה לפני השיפוץ - 1

הדירה לפני השיפוץ - 2

 

עלות השיפוץ (כולל מוצרי החשמל השונים) 120,000 ש"ח

_____________

* יש לכם דירות קטנות של עד 50 מ"ר שעוצבו בצורה ייחודית, מעניינת ויעילה? צרו עמנו קשר ונשמח להציג אותן לראווה.

_____________

לטור הקודם – דירת גג בשוק לוינסקי

_____________

1 תגובה

  • הגב ינואר 31, 2012

    מיכאל מור יוסף

    מכיר את הדירה מכיר את בעלת הדירה ואכן עבודה מקסימה נעשתה שם!

      

השאירו תגובה