חנות קטנה ומטריפה – 2 – Gordon Bennett

אנחנו בסלואו אוהבים אופנים. אוהבים לעקוף מכוניות מזהמות בפקקים, אוהבים להגיע לקצה השני של העיר ברבע שעה ולהוריד על הדרך כמה גרמים מיותרים, ואוהבים את התחושה של הרוח שמלטפת לנו את המפרצים. אנחנו גם אוהבים להסתכל על רוכבים אחרים, יש לנו את המבט הזה שאנחנו מחליפים, מבט של אנשים שמבינים. רוכבי אופניים לעולם לא יצפרו בכעס על רוכבים אחרים, ולא יקללו את אימא שלהם אם הם חתכו להם את הנתיב. גם כמעט תאונה קטלנית בדרך כלל תיגמר בחיוכים. אחוות רוכבים תקראו לזה, אבל לא רק, אנחנו בדרך כלל גם נחמדים לאמהות עם עגלות שחוסמות לנו את הנתיבים.


כנראה שזה משהו באופניים, שמרגיע אותנו. למעשה יש רק דבר אחד שרוכבי אופניים ממש שונאים – גנבים. גנבי אופניים גורמים לנו לרצות להחיל באופן ספונטני את חוקי ה"שריעה" ולקטוע ידיים שחותכות מנעולים. אבל זהו, חוץ מזה אנחנו בוודאות סטטיסטית יותר נחמדים מרוב האנשים. אנחנו כל כך אוהבים אופניים עד שמבחינתנו רק בשבילם היה שווה להמציא את הגלגל, את כל שאר הדברים העגולים אפשר להעלים מהעולם.

מטבע הדברים, ומאחר ואנחנו אוהבים אופניים, אנחנו גם אוהבים חנויות אופניים. לשאול אותנו איזה חנות אופניים אנחנו אוהבים יותר, יהיה כמו לשאול אימא איזה מהילדות שלה היא אוהבת יותר, כלומר, יש לנו אחת כזאת, אבל אנחנו לעולם לא נודה בזה…

________

אם אתם גרים בתל אביב, אתם כנראה מכירים את "גורדון בנט". אולי לא את החנות עצמה, אבל את היצירות שלה שמתגלגלות ברחבי העיר קשה לפספס. מדובר במקבץ אופניים מרשים במיוחד, כל זוג מיוצר בעבודת יד משלדה ישנה, ומעוצב לפי חזונו האישי של הרוכש, והצעותיו המקצועיות של מי שככל הנראה הביא לארץ את מהפכת ה"סינגל ספיד" במו ידיו, אבל מסרב בצניעות ובהתמדה לשאת את עול התואר המחייב על כתפיו – ארנון פישר.

לפני

אחרי

"התחלתי לפרק ולהרכיב את האופניים שלי מגיל עשר בערך, חוש טכני כנראה תמיד היה לי, זה משהו שעובר במשפחה", הוא מספר כשאנחנו ניפגשים בחנות שלו ברחוב ברזילי בתל אביב, "בערך באותו הגיל גם התחלתי לעבוד בחנות אופניים בטבעון, ילד בן 11 שמתקן פנצ'רים ומשמן צירים. בעל החנות, חומי, היה הראשון שלימד אותי איך מוצאים את החור בפנימית", הוא מחייך, "אתה יודע, מטביעים אותה במים ומחפשים בועות". לצד עבודתו כשוליה בחנות, המשיך ארנון לפתח את הרכיבה כתחביב, "הייתי מהילדים האלה שעושים את הטריקים והפעלולים, בהתחלה עם אופני קרוס, אחר כך BMX. בגיל מאוחר יותר התחלתי עם הפרי רייד (רכיבת אקסטרים)… האופניים תמיד היו בסביבה".

לאחר הצבא הלך ללמוד תקשורת, ואז עבד בתחום הצילום. מסלול החיים השתנה כאשר עבר לגור בלונדון למשך שנתיים, "היו לי שם שני חברים טובים שהיתה להם חנות אופניים, הם היו מוכרים אופניים חדשים, משפצים אופניים ישנים, וגם עושים שליחויות על אופניים ברחבי העיר. הייתי חוזר מהעבודה בחמש ועושה אצלם עוד כמה שליחויות. בחנות שלהם גם התוודעתי לרעיון הסינגל ספיד".

בעבודה

אחרי העבודה

אופני סינגל ספיד הם אופניים עם שני גלגלי שיניים בלבד, קדמי ואחורי, ולפיכך הילוך אחד בלבד. "את הרעיון שמאחורי אופני הסינגל ספיד אפשר להעביר במילה אחת – פרקטיות.", מסביר ארנון, "השליחים בלונדון רוכבים למרחקים ארוכים והרצון שלהם היה להפשיט את האופניים ככל האפשר מרכיבים הסובלים מבלאי והנוטים לקלקולים, להלן, ההילוכים", אבל לא רק, "חלק מרוכבי הסינגל ספיד מפרקים גם את הברקסים ומרכיבים "פיקסט גיר" (גיר קבוע) הידוע בכינוי החיבה שלו, פיקסי, אשר מאפשר לעצור את האופניים בעזרת הרגליים."

אבל למה אנחנו מטרידים אתכם בפרטים טכניים.
"בנוסף, הסינגל ספיד תורם לחוויית הרכיבה עצמה פשוט כי הוא מאפשר לרוכב להתרכז בתנועה, במקום בעיסוק הטכני של החלפת הילוכים, אתה חווה את הרכיבה באופן בלתי אמצעי ונטול 'תיווך' מיותר". אנחנו נוטים להסכים, בחוסר אפשרות הבחירה טמונה חירות גדולה, ובהנחה שאתם לא רוכבים 200 ק"מ ביום בשטח הררי, אתם לא באמת צריכים הילוכים.

סינדרלה

אם תרצו אין זו אגדה

הוא חזר מלונדון עם הבנה מעורפלת שחנות משלו, שתפיץ את את רעיון הסינגל ספיד ואת תרבות הרכיבה הלאה, היא רק עניין של זמן, ובשנת 2008 פתח את "גורדון בנט" שמוקמה בתחילת דרכה ברחוב קינג' ג'ורג' בתל אביב. כשאני שואל אותו לפשר השם הוא מחייך, "גורדון בנט היה המו"ל של הניו-יורק הראלד ומייסד האינטרנשיונל הראלד טריביון, ובנוסף הוא היה פלייבוי לא קטן, תמיד מוקף נשים יפות, יאכטות, מכוניות, והיה ידוע בהתנהגות פרועה למדי, קצת כמו ריצ'רד ברנסון של היום, רק עם סטייל. אגב, עד היום 'גורדון בנט' הוא כינוי בריטי להתנהגות שערורייתית.  נתקלתי בשם הזה כשלמדתי תקשורת, ומאז הוא ישב לי בראש, תמיד ידעתי שאני אפתח יום אחד "גורדון בנט" רק לא היה לי מושג מה אני רוצה לפתוח, חשבתי אולי בר, בסוף יצא חנות אופניים". והרי לכם ההוכחה שלימודי תקשורת אכן יכולים לסדר לכם קריירה יפה.

בדרך לעוד לקוח מרוצה, ארנון בליטוש אחרון בסדנה

החנות שנפתחה יועדה בכלל למכירת בגדי רכיבה, תיקים וציוד נלווה, אבל בדיוק באותם ימים סיים ארנון לשפץ לעצמו זוג אופניים חדשים, ומאחר והחנות היתה קטנה מאוד, הוא נאלץ להחנות אותם בחלון הראווה. "מה שקרה זה שכל מי שעבר ברחוב ראה את האופניים ונכנס, הם בהחלט משכו יותר תשומת לב משאר הסחורה". קצת לאחר שפתח את החנות הגיע חבר שביקש לקנות את האופניים, ארנון כמעט ומכר אבל ברגע האחרון התחרט. במקום זאת הוא הציע לחבר לייצר לו זוג חדש, והשאר היסטוריה. "אחרי שעשיתי אופניים לחבר, עשיתי גם לבת הזוג שלו, ואז לעוד חברה שלה, ולחבר שלה… מהר מאוד הגיעו עוד הזמנות", הבגדים והתיקים התחילו לפנות את מקומם לטובת חלקי חילוף, והסדנה, שמהווה את מרכזה של כל חנות אופניים שמכבדת את עצמה, הלכה ותפחה.

לפני, באמצע, אחרי

בסופו של דבר פינה ארנון את החנות הקטנה, והעביר את המו"ל הפרוע שלו למשכנו החדש והגדול יותר ברחוב ברזילי. כשנכנסים לחנות קשה לפספס את הייחודיות שלה, על הקיר הגדול תלויות שלדות רבות במצבים אלה ואחרים, מחכות לתורן לעבור מהפך – מברווזונים חלודים לברבורים מהירים. תהליך שיפוץ האופניים נעשה יד ביד עם הקונה, החל מבחירת השלדה המתאימה ועד לצבעים ולאביזרים המשלימים. "בסופו של דבר כשהקונה מקבל את האופניים שלו הוא מרגיש קשר יותר עמוק אליהם מהסיבה הפשוטה שהוא היה מעורב בכל תהליך הייצור".

את השלדות הישנות ארנון מקבל מחברים, רוכש בעצמו, ולפעמים אף מוצא זרוקות לצד פחי אשפה, "זה יותר ממחזור של אופנים, זה השבה לשימוש מחדש, והעובדה הזאת משמחת אותי מאוד, אני בהחלט רואה בזה גם שליחות סביבתית". ועל זה נאמר, לגמרי.

אז בפעם הבאה שאתם עומדים לקנות אופניים, תעשו קודם סיבוב במחסן, במקלט של הבניין, או באתר הפסולת הקרוב לבית מגוריכם. אחרי אישפוז קצר בגורדון בנט, השילדה החלודה שתמצאו שם יכולה להפוך לחברה הכי טובה שלכם…

__________

בקטנה

גורדון בנט מוכרת לכם יותר ממוצר. היא מוכרת לכם סגנון חיים, תרבות, וקהילה.
בחנות נמכרים גם דגמי אופניים חדשים לגמרי, אבל תכלס, למה לכם…
מחירי האופניים בחנות מתחילים באזור ה 1,200 ש"ח.
אופני החלומות שלכם, משלדה ועד ונטיל, יעלו כ 2,000 ש"ח
בכל יום רביעי בערב, החל מ 19:00 ועד הלקוח האחרון מתקיים מפגש חברתי בחנות שכולל תחרויות רכיבה איטית, שיחות על אופניים, ואלכוהול במחיר שווה לכל נפש. כולכם מוזמנים.

__________

לכרטיס העסק של Gordon Bennett

__________

מכירים בעלי מקצוע וחנויות קטנות שיכולים להתאים לטור? צרו עמנו קשר ונשמח ולכתוב עליהם

1 תגובה

  • הגב ינואר 3, 2015

    ביולוג ירושלמי

    מקסים!
    קונספט מצויין, כל הכבוד! אנשים שעושה שמח בלב לקרוא את התרומה האמיתית שלהם לחברה.

      

השאירו תגובה