התוכנית הסודית למלחמה בשחיתות

פעם, לפי עידן הפייסבוק, הטוויטר והגוגל פלוס, היתה רק רשת חברתית אחת שהיה שווה להתחבר אליה – קפה דמרקר. באותה פרהיסטוריה רשתית היה קפה דמרקר (להלן הקפה) מקום מפגש לשלל כותבים מוכשרים מתחומים שנפרשו החל משירה ופרוזה וכלה בכלכלה וטכנולוגיה, רק אלוהים יודע כמה שעות הושחתו על ידי באותו אתר, הן בכתיבה אך בעיקר בקריאה. מאז שעזבתי את הקפה אני חוזר אליו מידי פעם לקרוא שני כותבים, האחד הוא איתמר כהן המכונה "אופנן" והשניה היא משוררת מצויינת שלמרבה הצער נוטה למחוק מידי 500 שירים את הבלוג שלה ולהעלם לתקופה לא ברורה, ואז לחזור בכינוי אחר (בקיצור, אם את במקרה קוראת אי פעם את השורות האלה שלחי לינק) אז כשחושבים על זה אני בעצם חוזר רק כדי לעקוב אחרי הבלוג של "אופנן"…

איתמר הוא פעיל חברתי שמנהל בלוג מוצלח במיוחד, הפוסטים שלו לעיתים קרובות מכילים עבודת עיתונאות חוקרת מרשימה (את הצלחותיו של איתמר וחבריו ממגמה ירוקה תוכלו למצוא בקישור הזה לבלוג שלו), ולעיתים פשוט מצליחים להעביר רעיונות כלכליים, פוליטיים וחברתיים בצורה קלה ופשוטה.

אחד הפוסטים שאני שמח להודות בריש גלי כי הצליח להזיז אותי לעשות משהו היה "התוכנית הסודית למלחמה בשחיתות" – במיוחד בימים אלא של מהפכות גדולות, של הפגנות המוניות ושל התעוררות חברתית שגורמת לי לשמוח שאני חי באופן כללי, כדאי וחשוב להיזכר בצעדים הקטנים שכל אחד מאיתנו יכול לעשות על מנת להבטיח שבעוד 10 שנים לא נצטרך לצאת שוב לרחובות (לפחות לא באוגוסט ריבונו של עולם) ןשהאנשים למעלה יזכרו שהתפקיד שלהם הוא לשרת, ולשרת טוב.

אני מביא את הפוסט של איתמר במלואו ומקווה שגם אתם תהפכו לחיילים פטריוטים במלחמה המוצדקת הזאת.

התוכנית הסודית למלחמה בשחיתות, בבקשה:

משפיעים פי 100 (וזו לא סתם סיסמא)

אתה (אני מקווה) מצביע בבחירות הכלליות. זה לא עוזר הרבה. הקול שלך הוא אחד מתוך כמה מיליוני קולות, ובינינו: מה לך אם הכנסת לכנסת מושחת מהעבודה,  מקדימה או מהליכוד? אין הבדל גדול.

בבחירות בפריימריס לעומת זאת א) יש רק כמה עשרות אלפי מצביעים (במפלגות הגדולות), כלומר, השפעתו של הקול שלך גדולה בערך פי 100 מאשר בבחירות הכלליות. ב) אתה קובע מי יהיו הח"כים. זה המקום לקדם ח"כים מצטיינים כמו גדעון סער ושלי יחימוביץ', ולהחליש ככל האפשר את הפואדים והאקוניסים מיניהם.

פועלים ביעילות

רבים מהפעילים החברתיים והסביבתיים השקיעו במשך השנים הרבה מאוד כסף וזמן בפעילות. בפועל, ניתן להשפיע באופן משמעותי הרבה יותר, בהשקעה זניחה: מספיק לשלוח מכתב עם צ'ק על-סך כ-60 ₪ – וללכת להצביע פעם אחת. זה לא אומר שאתה "נכנס לפוליטיקה". אתה רק ממקסם את יכולתך, כאזרח קטן, להשפיע.

"אבל אני לא מזדהה עם אף מפלגה קיימת"

זה לא משנה. ההתפקדות היא לא חתונה קתולית. בטופס ההתפקדות אתה בסה"כ מצהיר, שאתה לא חבר במפלגה אחרת, ושאתה מזדהה עם ערכי המפלגה. אפשר בקלות "להזדהות" עם המצע של אחת המפלגות. זה לא אומר שאתה מזדהה עם "המייצגים" הנוכחיים של המצע הזה בכנסת, שחלקם מושחתים וחדלי אישים. להיפך: אתה מתפקד בשביל לשנות את המצב הזה.

השתכנעתי. איך מתפקדים?

מידע מעודכן וטופסי התפקדות נמצאים באתר "מתפקדים":

www.mitpakdim.org

 

התפקדתי. איך אדע באיזה ח"כים לתמוך?

יש מידע על הכנסת ב…

* בכנסת פתוחה.

* במתפקדים מתפרסם לקראת הפריימריס במפלגות השונות מידע על הח"כים – לדוגמא, איזה חוקים חשובים הם העבירו, מי קיבלו את "אות אביר איכות השלטון" של התנועה לאיכות השלטון וכן הלאה.

* בעבודה שחורה מתפרסמת על הח"כים ביקורת חיובית / שלילית, מנקודת מבט סוציאל-דמוקרטית.

* * * וכמובן – לכנסת יש אתר מצויין, מפורט ומסודר: www.knesset.gov.il

***

למקרה שפספסתם – מהדורה חדשה ומעודכנת של המדריך המלא להאטה זמינה עכשיו באתר הקיבוץ המאוחד ובכל חנויות הספרים.

היה ראשון להגיב