ברוח סיכומי השנה הנחה על מחוזותינו, להלן המלצה לעשרת הפוסטים המוצלחים ביותר שפורסמו במהלך 2015. ההמלצות מבוססות בחלקן על טעמי האישי, ובחלקן על חוכמת ההמונים. ובלי הקדמות מיותרות, מתחילים:
איך צמצמתי את המלתחה שלי לשלושים ושלושה פריטים, ורשימת עשרת הצעדים שיאפשרו גם לכם לאוורר את הארונות ולשחרר לחופשי את ערימות הבגדים. לטובת המין המוצלח יותר, הנה גם הגרסא הנשית לפוסט הזה: מלתחה מינימליסטית, הצד שלה.
השעונים השתלטו על חיינו אי שם במאה התשע עשרה, ובעשורים האחרונים הגדילו לעשות והפכו לאזיקים יקרים וממותגים, הנענדים במקרים רבים בעיקר על מנת לאותת אודות הצלחה כלכלית. הנה האופן הפשוט והזול בו תוכלו לייצר לעצמכם כבר מחר שעון איטי למהדרין, שיבטיח שתגיעו בזמן לכל מקום ויתעתע באנשים בפגישות חשובות.
בהשראתם של ליאו בבאוטה מהבלוג "הרגלי זן", וג'ושוע פילדס מאתר "המינימליסטים", התנסתי השנה בחיים ללא יעדים. על היתרונות הגלומים בשיטה, ועל הדרך לחיים מספקים ללא מטרות, ממש פה בפוסט.
4. הכלכלה פורחת, המטוסים נופלים
אולי התחקיר הארוך ביותר שבצעתי אי פעם עבור פוסט יחיד, וניסיון הירואי לקשור יחדיו את התרסקות מטוס ג'רמן ווינגס, מצב הבורסה העולמית, ומנכ"לים דוגמת רמי לוי המחלקים לעצמם דיווידנדים שמנים. פוסט למיטיבי לכת.
5. הורות איטית
אריאל קרס, מוזיקאי, עיתונאי ומחבר הספר "הורות איטית" בפוסט האורח הראשון שפרסם באתר (לחצו על שמו בפוסט על מנת להגיע לנוספים) מספר על דרכו לחיים האיטיים, על תפיסת הזמן השונה של ההורה הבטלן, ועל איך להשיג זמן איכות אמיתי עם הילדים. מומלץ לא רק להורים.
ככל הנראה המאמר הפופולרי ביותר שעלה באתר מיום הקמתו, לפחות מבחינת הויראליות שלו. נכתב על ידי דויוד גרבר, פרופסור לאנתרופולוגיה מבית הספר לכלכלה בלונדון, ותורגם על ידי אהד, שמעדיף להישאר אלמוני אולם תרומתו לאתר תעמוד לזכותו לעד.
7. על הקשר שבין "נוחות", הסלון של איקאה, וחג השוטטות
פוסט שמאגד את החג החשוב ביותר של תנועת ההאטה (לפחות לטעמי), יחדיו עם טקסט מאת אחת הכותבות הטובות ביותר שפועלות כיום בישראל (שוב, לטעמי) ארנה קזין.
8. 101 דרכים להאט את החיים – פרק 31 – משתעממים
מדוע אני שונא לטוס אבל אוהב טיסות, איך להגדיל את הסיכוי שנהפוך ליצרני תוכן פעילים, מדוע עודף פעילויות מזיק לילדים, או במילים אחרות, על החשיבות של השיעמום לחיים תקינים ובריאים.
9. המדריך הקצר לאופטימיות זהירה
להגיד כן, לייצר עוגנים, לנטרל פצצות, לייצר מנטרות ולחרוג מעצמנו לטובת אחרים, חמישה צעדים פשוטים שיסייעו לכם להפוך בשנה הבאה לאנשים יותר אופטימיים ושמחים, אבל לא יותר מידי כי אז תהפכו לסתם יצורים מעצבנים.
10. החופשה הבאה שלכם, הצעת הגשה
מיכל בן ארי מנור, בעלת הבלוג "רואה עולם", בפוסט אורח אודות תיירות האיטית, והאופן בו ניתן ליישם אותו בחופשות השנתיות, גם עם ילדים קטנים. אם זה עושה לכם חשק לעוד, הנה פוסט שלי באותו נושא, מהחופשה האחרונה בקרואטיה "נא לא ללטף את הקרוקודיל".
***
כמו שאתם יכולים לנחש, לא היה קל לבחור, כולם היו ילדי וגו', אולם מתוך שישים וחמישה פוסטים שפורסמו השנה (אם ספרתי נכון) אלה העשרה שהייתי ממליץ לכם לקרוא. אתם יותר ממוזמנים להוסיף עוד לינקים בתגובות לפוסטים זכורים שנאלצתי להותיר מאחור. בנוסף, כפי שחלקכם שמתם לב, קצב הפרסומים ירד מעט השנה, בין השאר לטובת פינוי זמן לכתיבת ספר הסלואו הגדול, אבל אני מקווה שהשנה הבאה תהיה פוריה לפחות כמו זאת שמסתיימת היום.
תודה לכל מי שקורא, כותב, מגיב, משתף ומייעץ, ושתהיה שנה אזרחית טובה לכולכם.
שירה
כתיבת ספר הסלואו הגדול?? בהצלחה ושנה טובה (יותר) לכולם.
שירה
מאיה
תודה עמית, אני אהבתי מאוד גם את את "חיי אייפון", חשבתי שהוא מציג יפה את הרעיון המרכזי של הספר החיים או הכסף
http://slow.org.il/2015/09/19/%D7%97%D7%99%D7%99-%D7%90%D7%99%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9F/
מאיה
גיאקסי
אכן , כל תנועה, גם אם איטית, שמכבדת את עצמה צריכה ספר גדול . היא גם צריכה מוטו קליט.
מאחר וכתיבת ספר מצריכה הרבה זמן ועבודה שעלולה לפגוע בזמן מנוחה יקר
אעדיף לתרום תרומתי לכבוד שנת האטה החדשה ולהציע מוטו עם שורשים לעידן האטה:
Sapere retardo (העז להאט ).
גיאקסי
עמית נויפלד
תרומתך המצטברת אינה תסולא בפז, ואני חייב להודות שהמוטו שלך מצוין, ואני בהחלט אאמץ אותו, אבל גוגל טרנסלייט, וסליחה שאני עושה דאבל צ'ק, פשוט הלטינית שלי חלודה, טוען שמדובר דווקא ב- audet retardo
עמית נויפלד
גיאקסי
תודה 🙂
מודה שייתכן בהחלט שעשיתי חצי עבודה בתרגום ולא בדקתי עד הסוף.
בבית ספרי זה בהחלט מצב מועדף על ביצוע חצי מנוחה.
רציתי לשמור על דימיון למוטו של עידן הנאורות (Sapere aude) העז לדעת , Dare to know.
קיים סיכוי סביר שהמוטו אף יתפוס יותר בסלואו העולמית משום שאנשים מסכימים יותר עם אמרות שמתחרזות
Dare to slow.
בכל מקרה מקור האמרה הוא כנראה יווני והיה מהאמרות שהיו חקוקות באבן אצל האורקאל בדלפי(*)
"דע את עצמך" וזו המלצה לא פחות טובה. ((*)לא חותם לגמרי על עובדה זו ומומלץ לבצע דאבל צ’ק למי שלא מסתפק בסיפור)
גיאקסי