בכתבת שער מאפריל 1991 דיווח טיים מגזין על הכמיהה ההולכת וגוברת בקרב אנשי מקצוע מצליחים לשוב ל"חיים הפשוטים". בסקר, שנערך בשיתוף עם סי-אן-אן, 69% מהנשאלים אמרו שהיו רוצים "להאט את הקצב ולחיות חיים רגועים יותר", ושיעור מדהים של 89% דיווחו שהיו רוצים לבלות יותר זמן עם משפחתם. קצת יותר משני עשורים אחר כך, בשנת 2014, ערך מכון "איפסוס מורי" סקר בקרב 16,000 נשאלים בעשרים מדינות מפותחות, ומצא כי קצת יותר ממחציתם היו רוצים להאט את קצב חייהם. אם אתם שייכים לחמישים האחוזים שטרם האטו את הקצב, אתר תנועת ההאטה הוא בדיוק המקום בשבילכם.
תנועת ההאטה יצאה לדרכה בשנת 1986 בעיר רומא. סניף חדש של רשת מקדונלדס', שעתיד היה להיפתח למרגלות המדרגות הספרדיות, הבעיר את חמתם של מספר שפים מקומיים, ובתגובה הם ארגנו הפגנת מחאת. ביום פתיחתו של הסניף הגיעו כמה עשרות מהם למקום, והשליכו פסטה ומאפים טריים אל עבר הקשתות המוזהבות. מחאתם של השפים התגבשה עד מהרה לארגון כלל עולמי המוכר בשמו "מזון איטי", אשר שם לעצמו למטרה להיאבק בנזקיה של תעשיית המזון המהיר, ולהציל את רעיון הטעם מהכחדה.
אבל זה לא נגמר בצלחת. הרעיונות של תנועת "מזון איטי" חלחלו בשלושת העשורים האחרונים לעומקה של התרבות העכשווית, וכיום תנועת ההאטה פועלת ונוכחת כמעט בכל תחומי החיים, החל בעבודה ומשפחה וכלה בתיירות וכלכלה, כאשר מטרתה אינה "להשיב את הגלגל לאחור", אלא להביא לשינוי באופן שבו אנו תופסים ומנהלים את הזמן, ולעשות זאת באופן שימקסם את אושרו של האדם בעולם. למעט תנועת "מזון איטי", לה יש ארגון מסודר, בית ספר קולינרי, אירועים קבועים ודמי חבר, ענפיה האחרים של תנועת ההאטה מתנהלים בצורה מבוזרת ומתוך פרשניות שונות בכל רחבי העולם – החל מ”המכון הבינלאומי ללימודי איך לא לעשות יותר מידי” וכלה ב”מועדון העצלנים” מיפן – עוד ועוד אנשים מבינים שהמרדף אחר עוד מאותו דבר לא עושה אותם מאושרים, ומחליטים לנשום עמוק ולהאט. אתר סלואו גאה להיות גרגר קטן בסופת החול העולמית.
אתר סלואו הוא מקום מפגש לאנשים שהחליטו להאט, בצורה זו או אחרת, את חייהם. אתם לא חייבים לגור במערה, ללבוש עלים ולעסוק במדיטציה. מספיק שתרצו לאכול יותר טוב, ליהנות מהחופשה הבאה שלכם בצורה יותר מוצלחת, לנהל קשרים טובים יותר עם המשפחה והחברים, לצרוך בצורה הגיונית ואתית, ועוד. ההאטה, כמו אלוהים, נמצאת בפרטים הקטנים, בפעולות היומיומיות, ואנחנו פה כדי לחלוק: סיפורים על האטה, מידע רלוונטי, טיפים, אירועים רלוונטים (יום ההתנתקות הבינלאומי וחג השוטטות אם להזכיר רק שניים מהם) ועוד.
אם אתם חדשים באתר אני ממליץ לקרוא את שלושת הפוסטים האלה: למקומות, היכון, האט. הם נועדו להכניס אתכם לאווירה של ההאטה. לאחר מכן אתם יכולים לבחור בין שיטוט אקראי באתר, בחירה של קטגוריה הקרובה לליבכם, קמפיין מתמשך שייתכן ותרצו לקחת בו חלק, טור קבוע שנשמע לכם מסקרן או תגית שמהווה את כוס התה שלכם.
בנוסף, יש את רשימת הפוסטים המומלצים של האתר, אחת נקבעה על פי חוכמת ההמונים, ושנייה מהמלצות פרטיות שלי. רשימה נוספת של המלצות לפי קטגוריה ניתן למצוא פה, וכמובן, אתם מוזמנים לפשפש בארכיון המלא.
האתר מקבל בשמחה הצעות לפוסטים רלוונטיים, ואתם יכולים לפנות אלינו בכל שאלה, הצעה או הערה באמצעות עמוד הצור קשר, או באמצעות פנייה לעמוד הפייסבוק של האתר.
קריאה נעימה,
עמית נויפלד,
עורך.