קהילת הדיסקו העולמית

קהילת הדיסקו העולמית. אפשר לטעות, בטח באתר הסלואו, ולחשוב שמדובר בחבורת אנשים שמתרפקת על המקצבים ובגדי הרורשך של שנות השבעים. אבל קהילת הדיסקו היא חלק מפרויקט עולמי של צעירים שאוהבים אוכל, חוגגים אוכל ושואפים לשינוי חברתי באמצעות אוכל מקומי, טעים והוגן, או כמו שאנחנו מכונים בגלובלית SFYN –  Slow Food Youth Network.

נתחיל מהעובדות, 40% מהאוכל בעולם נזרק, 14% מהאוכל בעולם נזרק בשלמותו ו-40% מהאוכל בעולם בכלל לא מגיע למאכל אדם ("שעון המזון העולמי" יסייע לכם להפנים את השגעון). מרגישים שהנתונים מטורפים? בואו נתחיל מהקניות האחרונות בסופר {בתקווה שמדובר באחד מהסוג הפרטי/מכולת}, ההליכה בין המעברים והמחשבות שנעות מ'מה חסר לי?', 'אוי, זה ממש טעים', ועד המבוכה הקלה מהמחשבה שהסתננה 'אגרטל צלופן אכיל, גם אני יכולה!'. בקופה פורקים את העגלה הגדולה, גדולה מדי – הרי מישהו שם יודע שלא משנה כמה יגדילו לנו אותה היא תתמלא. משלמים הרבה יותר ממה שציפינו ומגיעים הביתה אל המקרר שתי דלתות, שכבר מפוצץ. מרוקנים את הירקות שטיפה התכווצו, מפנים מקום לטריים עם השוליים העגולים, המבריקים. זורקים את מה שנשאר מהקופסאות של אמא, את החצי סיר אורז מאתמול ומשתהים כמה שניות מעל הפח, כי הוא כבר קצת יבש, אבל 'לחם לא זורקים'. וגם אותו משליכים.

יש בעולם מיליארד רעבים, לעומתם לשלושה מיליארד יש הרגלי צריכת אוכל כושלים. וכן, יש לנו מה לעשות בנידון! פה נכנסים לתמונה אנשי ה-SFYN. כבר קרוב לשלושים שנה שתנועת Slow Food פועלת ברחבי העולם. חברי התנועה מאמינים שאוכל צריך להיות טעים ואיכותי, שתהליך הייצור שלו אינו פוגע בסביבה, נותן כבוד והכרה למגדלים וליצרנים, שימור מסורות ותרבות אוכל מקומית וקידום אוכל עונתי ומקומי. בשנים האחרונות צמחה מתוך התנועה פעילות צעירה, SFYN, שבאה לקדם את אותן המטרות באמצעות אירועים חברתיים שבהם חוגגים אוכל טעים והוגן.

קהילת הדיסקו העולמית מתקיימת תחת שמות שונים ברחבי העולם, בארצנו הקטנטונת בחרנו לקרוא לה דיסקושוק. הדיסקו נולד כאמצעי שמח וצעיר לתקשר פתרונות טעימים ומזינים למזון המבוזבז ולבנות קהילה שיתופית של אנשים שמחויבים למאבק בתופעה. ביום הדיסקו נאספות מהשווקים ומהיצרנים שאריות מזון שבדרך כלל נזרקות מטעמים לוגיסטיים, תאריכי תפוגה קצרים או קשיי מכירה {אגלה לכם סוד – לא כל התפוחים נולדים עגולים ובירה נשארת ממש טובה לפחות חצי שנה אחרי תאריך התפוגה}. בדיסקו מבשלים, אוכלים טוב, רוקדים ומעוררים מודעות לתופעה הרחבה של בזבוז המזון בעולם.


ככה זה נראה באמסטרדם


הדיסקושוק הראשון בישראל יתקיים ב- 9.4.2014, החל מהשעה 20:00, ברחבת שוק האוכל בנמל תל-אביב! עם סגירת דוכני השוק נאסוף מהם וממספר יצרנים ומגדלים נוספים את שאריות המזון, שבדרך כלל נזרקות, ויחד עם שפים, חובבי בישול וכל מי שרוצה לאכול טוב, נבשל מהם מנות שיוגשו חינם לכל המשתתפים.
 

באירוע ישתתפו שף אביבית פריאל, שף סבינה ולדמן, שף יאיר יוספי, שף עודד חצבני,די.ג'יי אלעד רון מ”זברה מיוזיק”, "מאפיית לחמים", "אנשי הזית", חובבי בישול ואוכל וכל מי שרוצה לאכול, לשתות, לבשל ולרקוד יחד.

בתמונה: חמישה יזמים, ארבעה שפים ודי.גיי. אחד (מימין לשמאל: יאיר יוספי, נועה אברבנאל, חיים יוסף, ליאורה מידן, שי שבח, אלעד רון, אביבית פריאל, עודד חבצני, שיר הלפרן, סבינה ולדמן)

 


מדובר בפעילות ראשונה של SFYN Israel שאחריה יתקיימו מסיבות דיסקושוק נוספות, ארוחות משותפת ברחבי הארץ ומיזמים חברתיים לעידוד צריכה נכונה של מזון. בעמוד שלנו בפייסבוק מתפרסמים מתכונים שימושיים לשאריות המזון ולחלקים בירקות ופירות שלרב לא עושים בהם שימוש במטבח הביתי וטיפים שיעשו אותנו צרכנים טובים יותר, בעלי מודעות סביבתית, בריאים ושבעים.

 

__________

באותו נושא

צעדים ראשונים בסלואו פוד – 5 – מפסיקים לבזבז

__________

תגובות2

  • הגב מרץ 26, 2014

    שי

    אז איך מתנדבים לעזור באירוע?

      

  • הגב מרץ 26, 2014

    שי שבח

    היי שי,
    תודה רבה על ההתעניינות והרצון 🙂 ביום האירוע אפשר לבוא לבשל איתנו ולעזור בהכנות שיתחילו בשעות הצהריים המוקדמות.
    אפשר ליצור איתנו קשר ישירות בעמוד הפייסבוק, בהודעה פרטית https://www.facebook.com/pages/Slow-Food-Youth-Network-Israel/728732760505034

      

השאירו תגובה ביטול

להגיב על שי שבח לבטל