תנועת סלואו פוד מציגה – "מה אנחנו אוכלים?" – סדרת מפגשים בסינמטק תל אביב – אירוע שלישי – בשר

תנועת Slow Food בשיתוף עם סינמטק תל אביב ממשיכה בסדרת אירועים שכותרתם "מה אנחנו אוכלים?". במהלך ארבעה אירועים שיעסקו בגבינות, דגים, פרות, טלאים ותרנגולות, פירות וירקות, בהשתתפות מיטב המומחים, השפים ואנשי המקצוע, ניגע בשאלות של החוסר בדגים לחופי ישראל, פירות וירקות בלאדיים מול אורגניים, ריסוס והנדסה גנטית וכן שאלות על יבוא בשר וגידול מקומי.

האירוע השלישי, שיחול בתשיעי למרץ, יעסוק בבשר. תנועת הצמחונות/טבעונות צוברת תאוצה בשנים האחרונות, בעיקר בגלל העדויות על התעללות בבעלי חיים למאכל. המעבר לתאגידי מזון גלובליים הוא הגורם העיקרי ליחס האכזרי לבעלי חיים. גידול בעלי חיים אך ורק למאכל, בהיקפים גדולים, גורם בהכרח לבעיות מוסריות, אך לא רק. סלואו פוד מאמינה שבעל חיים שעבר התעללות הוא גם לא "טעים". ההגדרה של טעים היא אמנם סובייקטיבית, אך טעים בעיני סלואו פוד הוא גם הוגן. הוגן כלפי הסביבה, הוגן כלפי המגדל והוגן כלפי בעל החיים.

צפויה הפגנה ספונטנית מחוץ לדלתות הסינמטק

בישראל גדלים טלאים מקומיים מזן בלאדי והכלאות של סן מרינו ובלאדי. זו מסורת גידול מקומית שחשובה לסלואו פוד. אך בד בבד ישראל היא יבואנית גדולה של בשר קפוא מדרום אמריקה. בשר קפוא, מלבד היותו מוטס לכאן ממרחק, הוא גם חסר ערכים תזונתיים ובוודאי תרבותיים.

באטליז ממוצע בבלגיה אפשר למצוא 26 זני תרנגולות. בישראל ניתן למצוא אחד, לפעמים שניים. בכל שמונה שעות בממוצע נעלם זן אחד של בעלי או צמחים מן העולם, בעיקר הודות למהפכת התיעוש שמנסה לייצר פרה אחת, תרנגולת אחת, עגבנייה אחת, וזאת על מנת להקל על תהליך העיבוד של מוצרי המזון.  כתוצאה מכך, משפחות שלמות מאבדות את הפרנסה, מתכונים ותרבויות שלמות נמחקות ובשורה התחתונה, האוכל שלנו פחות טעים, וגם פחות בריא.

שאלת ההתעללות בבעלי חיים, המעבר לאכילה של בעלי חיים שמחים (שמחים, כאלו שגודלו בכבוד). איכות הבשר בישראל. המסורת של בשר טלה. מה מומלץ לאכול, כמה פעמים בשבוע ועוד שאלות, ידונו בפאנל שלישי מסוגו בנושא האוכל שאנחנו אוכלים כאן.

בפאנל ישתתפו האנשים הבאים:

אבי שטייניץ – שף
ד"ר אורי מאיר צ'יזיק – היסטוריון של אוכל מקומי
חליל אבו חלווה – אטליז אבו חלווה ביפו
ניר צוק – שף
אריק מלמד – לול אורגני
חיים דיין – מנכ"ל ארגון מגדלי הבקר בישראל

מנחה ואוצר את האירועים רפרם חדד, מתאם תנועת Slow Food בישראל

לאחר הפאנל יוקרן הסרט:

אורח (ישראל 2010)
GUEST

בימוי: רוי קריספל
Dir: Roy Krispel
משחק: איציק כהן, שני ורצ׳יק, יונתן עוזיאל, רינת מטטוב

עיבוד לסיפור הקצר "שמן" מאת ריימונד קארבר. זוכה פרס הגרנד אוף האירופי 2010. אווה היא מלצרית במסעדה צרפתית קטנה. היא עובדת בעסק המשפחתי יחד עם בעלה אדם, השף. אווה מגלה שהיא בהריון ומחפשת את הרגע הנכון לבשר את החדשות לבעלה, אך כמה דקות לפני הסגירה מגיע לקוח שמן ומסתורי למסעדה. האורח המוזר מתחיל להזמין מנה כפולה אחר מנה כפולה מהתפריט, למורת רוחו של אדם. אווה נופלת בקסמיו של האורח רחב המימדים ובין השניים מתפתחת מערכת יחסים "קולינרית", שמטלטלת את חייה ומפרה את שלוותו של אדם הקנאי. הוא עושה הכול כדי למרר את זמנו של הלקוח השמן, אבל אווה מגלה דרך האורח תשוקה חבויה, שהייתה מדוכאת עד כה בתוכה. היא עומדת לראשונה על שלה ומגלה באדם צד אפל, שיביא בסופו של דבר לתפנית גורלית בחיי הנישואין של הזוג.
(40 דקות, עברית, תרגום לאנגלית) (40 min., Heb., Eng. Sub)

מחיר 40 ₪, למנויים כניסה חינם – להזמנת כרטיסים לחץ כאן

____________

תגובות2

  • להגיב ספטמבר 18, 2013

    Some one

    אז אתם בעד אכילת בשר, או לא?

      

  • מערכת סלואו
    להגיב ספטמבר 18, 2013

    מערכת סלואו

    תנועת סלואו פוד בהגדרה אינה תנועה צמחונית או טבעונית, אבל יחד עם זאת, התעקשותה על טיב, טעם, איכות והוגנות מדירה בפועל את האפשרות לאכול 99% ממוצרי הבשר הקיימים.

    בפועל באתר זה, ולמרות האמור, החלטנו לפני קצת יותר משנה לחדול מהעלאת מתכונים/המלצות או כל פוסט אחר שעלול לקדם בצורה זו או אחרת אכילת בשר, ואנחנו כן מפרסמים מידי פעם טורים המעודדים צמחונות וטבעונות, עם דגש על רעיון ההפחתה (צמצום צריכת הבשר) מתוך אמונה שזו הדרך הטובה ביותר להוביל ציבור חדש לעבר הפסקה מוחלטת של אכילת בשר, ראה למשל את הפוסט הזה

    http://bit.ly/12mRgUW

      

השאירו תגובה